19.02.2019 г., 17:13 ч.  

Аз вярвам 

  Поезия » Гражданска
394 2 3

Победно дръзко в изгрев многоцветен,

аз, знам че ще пребъде светлината

и от навъсения, мнителен живот,

навеки ще изтрием тъмнината.

И ще простим на вятъра бездарен,

горчивите уроци на съдбата,

двуличието на мита коварен,

на лъжите черни болката и ада.

Щастливо слънце ще ни прероди,

което никога не ще угасне вече

и земен рай от сбъднати мечти,

на хоризонта волно ще проблесне.

Ще звъннат с обич в небесата сини,

безгрижни гълъби деня да поздравят

и истински четирилистни детелини,

в песента на вятър нов ще заискрят.

Усмихнато небе ще се роди в очите

и бяло сбъдване победно ще блести,

а житен клас ще е втъкан в съдбите,

за да е вечно слънцето на радостта

 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах! Оптимистично и с напътствивя.
  • Поздравления за хубавия стих,Кръстина!
  • Хубав ведър и образен стих! Вяра в бъдните дни, когато светлината ще победи тъмнината, слънцето ще грее ярко, а любовта ще властва над света!
    Да бъде1 Поздравления!
Предложения
: ??:??