16.02.2007 г., 5:44 ч.

Б Е Л Е Г 

  Поезия
597 0 12

Белегът е спомен от рана -

болка зараснала с време.

Диря, която остава…

Пътят, по който минават

мъжките ни проблеми.

 

Той е албум на душата,

чакаща своя приятел.

От суета се оглежда,

стигнала вече вратата -

сянка на светла надежда.

 

Белегът (скрит или явен) -

лична история има

и като филм се повтаря.

В друг се преражда и пари,

чувства показва и скрива.

 

Белег  (голям или малък) -

с някакъв спомен изгаря...

А на живота писалката,

сякаш че времето спряла,

ни го дълбае до бяло.

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??