Белегът е спомен от рана -
болка зараснала с време.
Диря, която остава…
Пътят, по който минават
мъжките ни проблеми.
Той е албум на душата,
чакаща своя приятел.
От суета се оглежда,
стигнала вече вратата -
сянка на светла надежда.
Белегът (скрит или явен) -
лична история има
и като филм се повтаря.
В друг се преражда и пари,
чувства показва и скрива.
Белег (голям или малък) -
с някакъв спомен изгаря...
А на живота писалката,
сякаш че времето спряла,
ни го дълбае до бяло.
© Валентин Йорданов All rights reserved.
И силно!