2.03.2017 г., 23:20 ч.

Баба Марта 

  Поезия » Друга
405 0 2

                                               Баба Марта

 

Най-хубавият празник, празник на пролетта.

Честита Баба Марта, мои мили деца.

Събужда се природата от зимен сън,

Ще разцъфнат дървета и цветята навън.

Погледнете през прозореца, дошла е пролетта,

една вълшебница, рисува красота.

А вие деца погледнете в пощенската кутия,

там оставил съм за вас торбичка една. 

Пълна е с мартенички за вас, моите деца,

за да сте весели, щастливи, засмени,

здрави, игриви с бузки румени.

Децата ни растат като дърветата и цветята,

да ги пазим от зли бури и ветрове.

Те са за нас от Бога дарове.

С тях душата на човека е богата.

Децата ми са част от моето сърце

и ето мартеничка вързала ми моето дете!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??