5.11.2017 г., 16:45 ч.

Баба Меца 

  Поезия » За деца
914 1 4

Баба Меца

 

Баба Меца из гората

тръгна сам-сама.

Две мечета, две братлета

води за ръка.

 

На Лисан във магазина

спря се най-напред,

на мечетата да купи

мед и сладолед.

 

След това ще ги изпрати

в горския колеж,

да ги учи как да смятат

чичко Таралеж.

 

А когато падне вечер

в тяхната гора,

ще ги върне мама Меца

двете у дома.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??