8.08.2017 г., 12:57 ч.  

Баба пъргавелка 

  Поезия » За деца
676 0 2

Имам баба пъргавелка -
весела, засмяна.
Млада е и хубавелка,
също като мама!
Всеки ден след мене тича
и умора няма,
"баба" ли да я наричам
или е измама?

 

Гледам думичката "БАБА"
днеска във буквара
и до нея нос подава
строго тетка стара...
Има още много дни,
знам, до първи клас,
но кажете кой греши -
букварът или аз?

 

Бабо, виж, не се сърди,
друга дума няма
да наричаш мило ти
майката на мама!

© Миглена Миткова Всички права запазени

Ч.Р.Д. на бабата на сина ми или както е написано в стихотворението -"майката на мама" :)

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??