В тъмата на хладния лес
и зад девет земи във десета,
от години безбройни до днес,
там живее старица проклета.
Някой казват, че пиела кръв
от елени и млади сърни
и нанизвала гъсто на връв
зимнина от космати кози.
Други виждали как тя прелита
на метла от дърво на дърво
и накривила шапка пробита
мощно викала:"Йо - йохохó!"
Често правела гозби от кости
и дори от човешки глави.
Със отвара посрещала гости
и убивала, който заспи.
Зад девет земи във десета
и сред гъстата тъмна гора.
Там живее старица проклета,
туй го знаят добрите деца.
© Хари Спасов Всички права запазени