Nov 14, 2020, 4:19 AM

Баба Яга 

  Poetry » Other
186 1 4

В тъмата на хладния лес

и зад девет земи във десета,

от години безбройни до днес,

там живее старица проклета.

 

Някой казват, че пиела кръв

от елени и млади сърни

и нанизвала гъсто на връв

зимнина от космати кози.

 

Други виждали как тя прелита

на метла от дърво на дърво

и накривила шапка пробита

мощно викала:"Йо - йохохó!"

 

Често правела гозби от кости

и дори от човешки глави.

Със отвара посрещала гости

и убивала, който заспи.

 

Зад девет земи във десета

и сред гъстата тъмна гора.

Там живее старица проклета,

туй го знаят добрите деца.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Дарина, Георги, Георги!
  • Друга ли? Баш си е за възрастни деца..
  • И лошите го разбират, ама малко късно 😊
    Поздравявам те.
  • А може би пък била е просто различна жена. От хорската глупост избягала, скрила се в гъста гора. Ала и там я застигнала грозната клевета, "вещиците" убивала с хладна и лека ръка
Random works
: ??:??