7.12.2015 г., 23:29 ч.

Багаж 

  Поезия » Бели стихове
498 0 2

Мразя как бързо опаковаш багажа,
така прилежно, че да затиснеш
всички спомени и минали времена.
И слагаш всичко, и нищо.
Не пишеш върху него имена.
И не те интересува дали ще е загубен,
за тебе той значение няма,
макар и с него да ми взимаш всичко.
Рамките със спомени, обгорения панталон(по моя вина)
и онази моя блуза.
Не, не я взимай. (макар че винаги ще ти принадлежи)
Не взимай тази чаша, в която за първи път ми направи кафе.
Не взимай тази книга, в която казваше,ч е сме главни герой.
Остави я. Не я прочетох (сега трябва да имам нещо да чета)
Остани.
Не взимай всичко. (оставяш ме без нищо като нямам теб)
Не тръгвай. Чуй ме.
Много бързаш, ще забравиш нещо.
Много бързаш.
Ще забравиш мен. 

© Пресияна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??