9.09.2006 г., 13:11 ч.

Бал в парка 

  Поезия
1155 0 5
Събудих се
от вятъра
напиращ да проникне
вътре
някъде...
Събуди ме
с плътният си глас,
а беше пълнолуние
и в парка хората
вървяха
говореха
усмихваха се като в унес
като на бал танцуваха.
Смехът им
някак си забавено
и той
танцуваше
в самодивски танц
празнувайки началото
и края...
Зашеметяващо спокойствие
усмихвам се
луната се е спуснала върху лицата
и те са бели
клоуни
в замръзнали усмивки...
...и все пак
чудото да си в картината
обвита в мъгла
от пълнолуние
проплакващите струни
на китара
и те
и ние
сме в платното на художник

- заспиваш ли
- заспивам
балът свърши
музиката спря
там,
където
беше чута.
Луната се търкулна по алеята
събра остатъците от човешките лица
гримът размазан
върху клоуна...
и той
приседна
до мен
на пейката
и вятърът
и той
утихна уморен ...

© Кая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??