БАЛАДА ЗА КРИВАТА НИВА
... започна да ми става все по-скъп
животът, който взе да си отива –
престанах да обръщам тежък гръб
на своята проклета крива нива.
Отдавна спрях да мисля за пари –
живях добре със две – и лошо с двеста.
Делих си хляба с хорица добри.
Сам си преглъщах мъката злочеста.
Не гънах врат пред царския престол.
И братец бях на просяка пред храма.
А моят поетичен ореол
бе просто тъпа зрителна измама.
Събудят ли ме Третите петли,
доливам си в кандилцето елея,
дано – си казвам, Бог да се смили! –
че още мъничко да поживея.
Кача ли се във Райския чертог,
душата ми дали ще е щастлива?
Живях красив Живот – без аналог! –
сеяч на думи в кривата си нива.
27 юлий 2023 г.
гр. София, 6, 30 ч.
© Валери Станков Всички права запазени
сеяч на думи в кривата си нива.
Това казва всичко!
Поздрави!