14.11.2008 г., 14:12 ч.

Баланс 

  Поезия
409 0 3

                    БАЛАНС

 

Събуден, градът облича дрипав сив костюм,

а нощта съблича мократа си нощница.

И облачна армада реди небесният Колумб.

Пълзи денят със огладняла кошница.

 

Измръзналата пролет рови във боклуци.

Там я чака късен и оръфан шанс.

Дъждът набива в такт ръждивите улуци.

Колелото на живота скърца без баланс.

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??