Nov 14, 2008, 2:12 PM

Баланс 

  Poetry
408 0 3

                    БАЛАНС

 

Събуден, градът облича дрипав сив костюм,

а нощта съблича мократа си нощница.

И облачна армада реди небесният Колумб.

Пълзи денят със огладняла кошница.

 

Измръзналата пролет рови във боклуци.

Там я чака късен и оръфан шанс.

Дъждът набива в такт ръждивите улуци.

Колелото на живота скърца без баланс.

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??