6.12.2009 г., 0:35 ч.

Балът 

  Поезия » Философска
509 0 1

В залата празнично украсена,

обляна от хиляди ярки светлини,

дама на трона стоеше някак състарена,

очите тълпата гледат – зелени дълбини.

 

Дами и кавалери танц ням танцуват,

въртят се прилепнали един до друг.

Малки светлинки сред тях лудуват,

по плочите звън от обувки – самотен звук.

 

Кукли на конци на блестящо пиршество,

управлявани от дълга невидима ръка.

На маските и на грима огромно тържество...

по лицата на всички ни радост, ни тъга.

 

Старата дама става, оглежда цялата зала.

Куклите замират в танца си студен.

Вятърът навлиза през огромния прозорец като хала

и тръгва след тълпата някак уморен.

© Виктор Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А по-нататък? Какво става? Какво трябваше да научим? Над какво да се замисля? Какво искаш да кажеш?
Предложения
: ??:??