6.05.2008 г., 23:00 ч.

"баща" 

  Поезия
600 0 4
Ще дойда в съня ти полека
и нежно ще приседна до теб,
безсилна в очи да погледна човека,
от човека, отрекъл се в пет.

Тогава, като по часовник точен,
ме слагаше на своите колене,
говореше ми за живота порочен
и колко е лесно да си малко дете.

Без свян пред мене плачеше,
без грях дори, че от моите сълзи
в прахта изписвах думичка една.
И тя до днеска ме изгаря.

"баща"

Не знаеш коя съм. Каква.
Дали дъщеря ти е вече жена.
Какъв човек без теб е станала.
И коя е най-нежната й мечта.

Искаш ли да ти разкажа?
Малко обич да ти поднеса,
с моята любов да те накажа
и после да я отнеса...

На четиринайсет стихове прописах
и се влюбих, в нечии очи
нелепо, детски се улисах,
а времето го заличи...

Картичка веднъж си купих.
Вместо тебе я подписах.
Сърцето си подкупих,
косата червена си боядисах.

Пуша много. Но не пия.
Белег си ми ти.
И не искам да го крия.
Как за мен не те боли?!

И какъв свят, дявол да те вземе,
ти, човекът, съгради ?
От страх живота да не ти отнеме,
най-хубавото си изгуби...

Днес съм пораснала. Не много.
Още правя глупави грешки.
Но много израснала, за
глупостите човешки.

Аз ти прощавам. Всичко. До грош.
Времето не ще го върнем вече.
И пред Бог не мога да го отрека,
твойта кръв във мен тече, човече.

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Болят тези стихове... Ех...
  • "Белег си ми ти"...Изстрадан и вълнуващ стих!
  • трогна ме...искрено и вълнуващо поетично откровение...
    с обич, Съни.
  • по красив и силен стих не съм чел !! браво за силните думи !поздравявам те и за смелоста с която си го писала!
Предложения
: ??:??