7.11.2022 г., 8:42 ч.

Бащината къща 

  Поезия » Философска, Гражданска
261 0 1
                 Бащината къща

 

Ти тръгваш си и се завръщаш при рода,

в бащината къща при майка и баща.

Те посрещат те с усмивка на пътната врата

и прегръщат те искрено от сърце и от душа.

 

Ще минат много дни а може би години

и ще се завърнеш тук но с много тъга.

Сам тогава ще отвориш ти пътната врата

и няма да ги има вече стара майка и баща!

 

Те ще оставят за теб старата къща,

и ще идват понякога отново с духа.

Ще се завръща спомена за тях от някога,

ще си спомняш с усмивка и много тъга.

 

Не продавай синко ти бащината къща!

Тя с много труд и пот от нас е съградена,

за вас нашите деца тя някога е построена.

Тук идваш и си отиваш, спомена се завръща.

 

 

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??