24.07.2018 г., 23:52 ч.

Бащини съвети 

  Поезия » Гражданска
489 1 0

 

Казват, че бъдещето е близко.

Само трябва да протегнеш ръка.

Аз я протегнах, но се опарих

и разбрах, че не става така.

Учи и бъдещето ще усетиш,

ми каза моя татко.

Е, учих колкото можах,

но радостта ми бе за кратко.

Сега ще трябва да работиш,

не разни стихове да пишеш.

И ако много се стараеш,

към бъдещето ще отидеш.

Знаем всички на приказката края.

Съпруг, деца, разбити нерви...

А бъдещето? То било,

душата щом отиде в рая.

Ех, татко!

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??