26.11.2017 г., 11:14 ч.

*** 

  Поезия
370 0 2

разпилява се

из целия град,

из ц е л и я  т и  с в я т:

със своята тъга –

със цялата си радост

окупира те...

не я събираш

от своите руини;

отломките ѝ няма да прокудиш

от душата;

скърбиш, щом

тъгата ѝ вече е чужда,

не твоя, не твоя...

а е далечна;

отметна времето,

в което да я държиш,

да я държиш будна...

тя блести

в лунносребрист оттенък

насред неброими други светлинки,

а есента в сърцето

бавно обсипва със сън

всички твои инстинкти.

© Слънчоглед Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оцеляването е жестока игра!
  • Хели,харесах стиха ти но щом стигнах до инстинктите се сепнах.Хубави,лоши с тях оцелявам.Без тях пълна дезорентация.Кого и какво да заглеждам.
Предложения
: ??:??