19.11.2009 г., 11:27 ч.

Бели камелии 

  Поезия » Любовна
1021 0 0

Сякаш съм от зноен пясък пред тълпата,

 а в ръцете ти горя без огън

и се сипя

и изчезвам между пръстите на китариста...
желая белите камелии на твоите очи.
Струните мечтаят жасминена вечер
в легло от портокал...
Нощ, която не иска зора,
а цвят на  южен плод, сладък, защото горчи...
Когато идваше реката, отворил вратата трепетно
,

 усмивката ти зелена и суха топола, се люлее.
Преди да прибере разпилените си къдри реката -

усмивката ти, златна и от вятър,

 ми шепти...

© Анна-Мария Николаева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??