Белоцветни вишни
Пролетното слънце изгрява.
Южен вятър полъхва.
Птичи хор в дърветата запява.
Земята затоплена изпръхва.
Въздухът е с омаен аромат.
Мирише на безброй цветя,
на разцъфнал вишнев цвят,
на влага от топлата земя.
След студената зима,
с любов погалени от пролетта,
във вишневата градина
на вишните разцъфнал е цвета.
Нежен, бял, блести,
отрупал ги изцяло,
като пролетни невести
облечени във бяло.
Белоцветни вишни - красота,
обгърната с омаята на аромата,
у всеки събуждате любовта,
огъня разгаряте в душата.
© Никола Яндов Всички права запазени