10.06.2021 г., 16:28 ч.

Беше и ще бъде! 

  Поезия
505 0 1

Беше хубаво във дните детски –

дни безгрижни, вдъхновени, волни,

беше хубаво с приятели съседски

да играете така свободни...

 

Беше хубаво, когато се събудиш,

да не мислиш за пари и сметки,

а без минутка повече да губиш,

да излизаш и се връщаш със подметки,

 

скъсани от тичане безкрайно

в гонене на топка парцалива...

Беше хубаво и приказно... омайно

да усещаш, че душата ти е жива,

 

че е жадна тя за приключения –

за къпане непозволено във реката,

за импровизирана колиба на поляната

и за пикници с другари сред гората!

 

Беше хубаво да се катериш по дървото,

въпреки че кара ти се баба,

беше хубаво да знаеш, че каквото

и да правиш, тя ще ти прощава...

 

Беше хубаво да бъдеш безразсъден –

за подвизи със пламък неугаснал,

беше хубаво... и пак ще бъде –

забрави за миг, че си пораснал!

© Калински Всички права запазени

Произведението е включено в:
  3093 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми, напомни ми за детството, за игрите дето ядосваха баба, стана ми много мило! Прочетох с удоволствие!
Предложения
: ??:??