15.12.2010 г., 20:53 ч.

Без дом 

  Поезия
1721 0 9

По Коледа ще остана само за малко.

И вятърът търси си клони за сън.

Да ме стопли червеното вино на татко,

за огън във вените - да ме топли навън.

 

А мама с ръка да изтрие умората,

дето събирах в скиталчески дни.

И после да тръгна пак към високото

да кръстосвам шпаги, да разсейвам мъгли.

 

Да мъкна буреносния облак между миглите,

да тръгвам и да знам, че ще ме чакаш у нас.

Бързо скривай в раницата ми питата!

На бездомните, мамо, се пожелава кураж!

© Пепп Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??