13.05.2019 г., 7:13 ч.

Без дъно е душата ми. Наливай! 

  Поезия » Любовна
1016 12 8

Без дъно е душата ми. Наливай!
Любов, и болка - в две кристални чаши. 
А капката последна - не прелива...
Наливай! Аз от болки не се плаша.

 

Виж - плаша се от липсата. Онази... 
Най-страшната! Отново да те няма... 
От нея, вярвам - Бог ще ме опази. 
Защото любовта - е Път за Двама.

 

Наливай болка. Моля те - не спирай! 
Наливай смело - с чашата голяма...
Та, всеки ден - по малко - да умирам. 
Отколкото... отново да те няма.

 

Наливай щедро! Няма да избягам. 
Дори не знаеш - колко мога още! - 
да пия болка. После - да си лягам
до силното ти рамо... всички нощи!

 

И устните ти - дълго да попиват
сълзите - по-случайни от вината... 
А после - в огнен танц да се извиват - 
до изпепеляване - телата ни...

 

Наливай болка. Моля те! Не спирай.
Наливай болка! Толкова е сладка... 
От болката - сърцето не умира. 
Умира любовта. Но е за кратко.

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??