Не търси философия в моите стихове.
Нещата у нас са толкова прости.
Властта взеха перстъпните типове.
А народа? Народа Бог да го прости.
Не търси философия. При мене я няма.
Пиша първично. С простички думи.
Да философстваш при тая мъка голяма...
Народът дори, своята вяра изгуби.
Не зова за революция някаква.
С кръв не искам да се взема властта.
Води ни някаква сган, скапана.
Продадоха всичко. Остана пръстта.
Погребват бавно България в нея.
Дърва не останаха, дори за ковчег.
Боли ме. Дори да помисля не смея.
Ще я има ли България, поне още век.
© Ник Желев Всички права запазени