Dec 22, 2014, 1:36 PM

Без философия 

  Poetry » Civilian
316 1 1

Не търси философия в моите стихове.

Нещата у нас са толкова прости.

Властта взеха перстъпните типове.

А народа? Народа Бог да го прости.

 

Не търси философия. При мене я няма.

Пиша първично. С простички думи.

Да философстваш при тая мъка голяма...

Народът дори, своята вяра изгуби.

 

Не зова за революция някаква.

С кръв не искам да се взема властта.

Води ни някаква сган, скапана.

Продадоха всичко. Остана пръстта.

 

Погребват бавно България в нея.

Дърва не останаха, дори за ковчег.

Боли ме. Дори да помисля не смея.

Ще я има ли България, поне още век.

 

 

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ник,България за да има, трябва ние освен със слово да се борим и с дела! Така е казал и Апостола на Каравелов.Ще е срам пред нашите предци, ако и мъжете в България станат жени и оставят нещата на самотек!
Random works
: ??:??