Без любовта...
"Без любовта - всичко е нищо"
Без любовта музиката няма
това деликатно ухание,
няма слух, няма дъх,
няма вкус, няма душа,
докато певеца пее песента
и загубва се във забравата...
И избликва тази влюбена песен,
във чувствените си стихове,
и от водопада влива се в огъня
тази влюбена песен, изпълнена
с надежда, тази влюбена песен,
в която нищо не е загубено,
тази влюбена песен която
той обича и с която обича...
И всичко е един безумен разум,
безпричинна причина, смисъл...
всичко е прошка и политане...
да опита, отново да я целуне,
но не с онази затворена целувка,
в изразяването на необичането...
Без любовта цветето не носи в себе си
трептящата мечтана мелодия,
не носи и нотата, която сбъдвайки се,
обикаля небето и земята със крилата си
в красотата на пладнето, страстта
на залеза и нежността на изгрева...
С любовта, и цветето и дървото, всеки ще запее,
когато бие за него нечие друго сърце...
и неговото ще забие в тази песен на пролетта,
където любовта не се отрича, а се желае...
докосвайки се до пълната луна, звездите,
пробуждащото се слънце и лъчите...
И докато глагола "обичам" ни възражда,
осезава всеки миг на любовта...
А без любовта нищо няма! Няма живот!
Няма щастие! Няма ожидание* !
Няма дори болка, която да си струва!
Нищо не се случва! И нищо не излиза добре!
А там където има любов, има всичко
и дори това, което е било нищо...
сега е всичко!
© Лили Вълчева Всички права запазени