Oct 20, 2016, 1:43 AM

Без любовта... 

  Poetry » Love, Phylosophy
296 3 3

 

 

Без любовта...

 

"Без любовта - всичко е нищо"

 

Без любовта музиката няма

това деликатно ухание, 

няма слух, няма дъх,

няма вкус, няма душа,

докато певеца пее песента

и загубва се във забравата...

 

И избликва тази влюбена песен,

във чувствените си стихове,

и от водопада влива се в огъня

тази влюбена песен, изпълнена 

с надежда, тази влюбена песен,

в която нищо не е загубено,

тази влюбена песен която

той обича и с която обича...

 

И всичко е един безумен разум,

безпричинна причина, смисъл...

всичко е прошка и политане...

да опита, отново да я целуне,

но не с онази затворена целувка,

в изразяването на необичането...

 

Без любовта цветето не носи в себе си

трептящата мечтана мелодия,

не носи и нотата, която сбъдвайки се,

обикаля небето и земята със крилата си

в красотата на пладнето, страстта 

на залеза и нежността на изгрева...

 

С любовта, и цветето и дървото, всеки ще запее,

когато бие за него нечие друго сърце...

и неговото ще забие в тази песен на пролетта,

където любовта не се отрича, а се желае...

докосвайки се до пълната луна, звездите,

пробуждащото се слънце и лъчите...

 

И докато глагола "обичам" ни възражда,

осезава всеки миг на любовта...

А без любовта нищо няма! Няма живот!

Няма щастие! Няма ожидание* !

Няма дори болка, която да си струва!

Нищо не се случва! И нищо не излиза добре!

А там където има любов, има всичко

и дори това, което е било нищо...

сега е всичко!

 

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

* - надежда

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Скъпи приятели! Благодаря ви от сърце - Ники, Влади, Ел! Прегръщам ви силно!
  • Хареса ми, поздравления!
    "И докато глагола "обичам" ни възражда,
    осезава всеки миг на любовта...
    А без любовта нищо няма! Няма живот!
    Няма щастие! Няма ожидание* !
    Няма дори болка, която да си струва!
    Нищо не се случва! И нищо не излиза добре!
    А там където има любов, има всичко
    и дори това, което е било нищо...
    сега е всичко!"
  • Много вярно и истинско, Лили!
    Харесах и оценявам! Поздрави!!
Random works
: ??:??