27.06.2010 г., 21:51 ч.

Без отговор 

  Поезия » Друга
482 0 0

Запитай небето
и то ще ти отговори!
Колко дълго стоя и чакам
тебе да срещна,
с тебе да говоря!
Запитай дърветата
и те ще ти отговорят
как се спъвам в бурени и клони,
път откривам,
по пътя вървя,
но не мога да те открия!
Запитай ручея
и той ще ти отговори
колко дълго мих очите си,
исках да изтрия сълзите за тебе,
но не можах да ги измия!
Попитай сърцето си
иска ли моето,
да ми отговори?
Попитай устните
жадуват ли моите,
да ми отговорят ?
Накрая попитай тялото
иска ли моето
и ми отговори?
Но ти мълчиш,
не отговаряш!
Защо?
Докога да питам?
Не мога да реша!
Приказен сън ли е!
Истина ли е!

© Пенка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??