29.02.2012 г., 10:08 ч.

Без пръстен и клетва 

  Поезия » Любовна
1324 1 16

Не исках документ за брак, ни пръстен -

нали сам Господ беше ни събрал.

Ти стопляше измръзналите пръсти

с ръце и устни, вместо с вълнен шал.

 

Не исках ритуали, нито клетви

над дните ни злокобно да тежат.

Достатъчно ми беше да просветва

една усмивка в мрака за из път.

 

Домът ни беше общ, децата също.

И казахме "Било, какво било"!

Домът ни беше дом, не просто къща,

да бъде по-добре не би могло.

 

Пристигаме в началото на края

без пръстени и тежък ритуал.

Навярно Господ ще ни пусне в Рая -

нали Той лично беше ни събрал.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??