13.01.2023 г., 10:49 ч.

Без следа 

  Поезия » Друга
540 0 0

Морните криле на самотата

спират на тихия крайречен бряг.

Далеч остава от лъчите аромата.

мираж от друг по - ярък свят.

 

Плете водата с бързеи пътека

под плачещите клони на върби,

листата докосват я полека

и вливат в нея своите сълзи.

 

Трепти по струите Луната -

една Луна ефирен филигран,

докато вятърът отмята

ден. И нощ. И пак е сам.

 

Крилете застинали в отмора

разперват своите пера,

внезапно трепват  и отново

изчезват зад хоризонта без следа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??