Прекъснал съм си корена почти.
След мене нищо няма да покълне.
Две хиляди складирани мечти.
(С корици ако някой ги прегърне.)
Така съм го написал лично аз,
животът - този мижав подлизурко,
родил ме уж с разперени крила,
а дал ми див летеж на костенурка.
Впоследствие доказах, че съм птица.
(Понеже падах много от високо.)
И тъкмо се опомня - хоп! Плеснѝца.
Съдбата шамароса ме жестоко.
Не спазвам ни едно ограничение.
Живея на ръба, по интуиция,
и сбъдвам всяко мое въжделение,
със роля на поет във опозиция.
Въобще не посещавам психолог.
Ти вече си ми лична диагноза.
От моите молитви даде Бог,
душата ми за теб в големи дози.
Дали съм полудял? Дори да бях,
попречих ли на някой с лудостта си?
Признавам, как съм всявал много страх,
обичайки, че адски съм "опасен".
Макар да знаеш кътните ми зъби,
ти болката ми в обич я превърна.
Без корен никой няма да ме съди.
Любов от семе с вяра ще покълне!
©тихопат.
Данаил Антонов
05.10.2023
© Данаил Антонов Всички права запазени