1.11.2021 г., 13:21 ч.

Безчет броилки с чет! 

  Поезия » За деца
991 0 6

Аз съм на около пет,
зная да броя поред!
И не бива да е чудно,
търся нещичко по-трудно!

 

Мама каза, три и пет,
все числа са, но без чет,
а за четири и две,
всеки трябва да чете!

 

Че уютно се побира,
в осем, десет и неспира,
даже до осемдесе',
в тия цифричката две!

 

А останалите, зная,
пазят ги от двата края,
че не може никой чет,
без другарчета безчет!

 

Как са четни и нечетни,

и броилки са без ред,

трудно нещо вече зная!

А съм на около пет!

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

23 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??