20.06.2013 г., 18:50 ч.

Безжизнени очи 

  Поезия
518 0 2

Безжизнени очи ме гледат насреща,

човекът е жив, но духът е заспал

и гледа ме тъпо опулен отсреща

той нищо от животът си не е разбрал.

 

Бит и материя са всичко за него,

хотел и почивка - мечтана съдба,

колата и къщата - негово его,

часовника, пурата - властна ръка.

 

Недей да ме гледаш опулен отсреща,

вземи се в ръце заобичай света,

това ще е твойта последна надежда

за да узнаеш, че имаш душа.

 

 

Не слушаш ли сърцето си, няма сила, която да те извади от капана на битието.

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??