20.06.2016 г., 17:39 ч.

Безмълвие 

  Поезия » Друга
283 2 0

                                       Безмълвие

 

 

Не е безмълвна самотата.

И никога самотникът не е един.

Не е мълчание или смълчаност.

Не е затихвал вятърът.

И слънцето в него не угасва.

Плътта в огъня и в забрава

никога във въглен не се превръща.

Тишината никога не ражда тишина.

Животът не  умира в живот,

когато самотникът възкръсва.

Нежността не стои в окова.

Ручеи подемат мелодията нова.

Разлива се самотата и облива.

Слънцето и радостта в живота

тялото покрива.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??