18.10.2018 г., 8:37 ч.

Безнадеждно 

  Поезия
294 1 3

Ти чувала ли си  предсмъртния писък

на вандалски прекършено дръвче

или предсмъртния писък на ранена в сърцето

   кошута.

Ти виждала ли си тяхната насилствена смърт

и  мислила ли си, че е била  безсмислена.

Ти виждала ли си смъртта на падаща звезда,

изгаряйки  в смъртта си, тъй красива.

На теб донесла ли е тя надежда

и пожела ли си да те направи тя щастлива?

А надеждата за дръвчето и кошутата я няма,

изчезна с последния блясък на живот в очите,

изчезна и не ще я върне никой,

защото никой не се завръща от смъртта.

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??