Безобразие
Безобразие е
да ни мислят за глупаци!
На нашите нерви изтънели
да пълнят своите тумбаци.
Безобразие е,
невинни за подаяние
да чакат изгладнели
месо да вкусват
през три недели.
Безобразие е
старци уморени
в кофите да ровят.
Боли да виждам,
как младите се тровят.
Безобразие е все на края
виновни за мъките ни
да не зная.
Безобразие е
да те ругаят в общината
затуй, че питаш:
- Где им е парата?
Полицаи децата ни да бият,
безобразие е да го крият.
От страха ни идва хала.
Тя нашта, взела - дала.
Но ми писва с електората
време идва за разплата!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени