10.02.2015 г., 7:49 ч.

Безпътност 

  Поезия » Друга
470 0 4

 

БЕЗПЪТНОСТ

 

 

По пътищата скитах се безпътен
и срещах хора с ножици в ръцете,
те с кървави усмивки известиха,
че подрязвали на ангели крилете.

 

Във кръчмите с пияните наравно,
навдигах чаша, биех се и псувах!
Не вярвам да съм лош, щом вътре в мене
душата ми до кръв, до смърт тъгува.

 

Осъмвал съм и във легла на курви,
все търсих свойта Пенелопа,
но тя отдавна е прибрана,
намазана със нафталин във гардероба.

 

А времето безмълвно ми се пули,
не иска да ми отговори на въпроса:
най-къса клечка ли изтеглих
или държа в ръката още коза?

 

Живот! Дали е Божи чоп? Не зная!
Не бях детето с трите влъхви...
Орисници, предсказали ми края,
навярно са отдавна мъртви!

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??