3.05.2008 г., 15:03 ч.

Безразлична 

  Поезия
731 0 5

 

 

 

Навънка слънце грее,

а в душата моя - само

                                мрак.

 

Светът навънка - той се

смее, но аз намръщена

                               съм пак.

 

За мене слънцето не ще

изгрее и мракът ще обсеби

                                  мойте дни.

 

И всичко цветно ще погуби

и бавно ще обсеби всичко

                                         в мен.

 

И аз ще съм една марионетка

в ръцете на злокобната

                                           съдба.

 

Но това не спира моята

мечта да бъда винаги

                                        различна.

 

И на съдбата нагло да

се смея и да продължавам

                                         да живея.

 

.............................................................

 

Дали животът е така

суров... или аз към него

                                         безразлична!?...

 

 

 

24.03.2008 година

© Радка Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ПРЕЛЕСТНО!!! Казах ти аз,че можеш да пишеш прекрасни стихове,тии...инатче!:D Ама ще ме слушкаш повече следващия път,Слънце.. :*:*:* Обичам те!
  • Страхотно е!!!
  • Мило Раче,толкова си мъничка да пишеш такива тежки стихове.Пиши,хубаво пишеш.
  • Ами едно БРАВО от мен за хубавия стих!!! Прегръщам те!
  • "Навънка слънце грее,а в душата моя - само мрак.Светът навънка - той се смее но аз намръщена съм пак" И аз така се чувствам от толкова много време... Прекрасно стихотворение, сякаш за мене писано








Предложения
: ??:??