6.12.2007 г., 16:21 ч.

Безскрупулен 

  Поезия
954 0 15
В дебрите на моя свят
остър нож от злато ме прорязва.
Сред таз обилна благодат
звезди проблясват и слънца залязват.

Край чудни диаманти зрея аз,
наредил живота си върху постеля,
не зная що е мъка, що е страст -
парите от живота ме разделят.

Изкачил съм планините от разкош.
И няма кралство, дето да не властвам.
Не знам дали добър съм или лош -
у богатите за чувства няма място.

Но две неща желая само -
сълзи от моите очи да потекат
и не в кочвег от мрамор,
а в ковчег от обич да ме погребат...

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??