7.05.2021 г., 18:32 ч.

Безсъници . 

  Поезия » Философска, Друга
321 0 0

 

Безсъници...

(лиричен коктейл)

 

1.

О не в градинката на село,

а в жилищния ми панел

един щурец се е заселил

в безсънието ми оплел

 

онуй скрибуцане противно

на кривите си пипала́...

...Но чакай гад, аз ще те пипна

и ще размажа след това!...

 

2.

А Дяволът  реално е талант

и даже Ада е шедьовър...

И толкова пристрастия от там

веднъж  ли вече взехме наготово!...

 

И с оня вик: „Светът да обновим!..

на всички революции присъщо

под знамена различни, не вървим  ли

фактически към Дяволската същност!...

 

3.

А мисълта когато се мундщрова,

а свободата се подбира

и нищетата на Духа когато

в живота се канонизира

 

е страшно, че не сме предвидили:

Духът зловещ на революциите

и който прави от посмешищата идоли,

а от тираните човеколюбци!...

 

4.

Пълзят хлебарките безсмъртни

разправят имало ги още

във Древния Египет... Те пъргаво

по нишките на нервите ми чоплят...

 

Една тръба събудена раздира

нощта обезумяла... Някой псува...

А на Живота тъжният делириум

пак своята обреченост сънува...

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??