10.06.2013 г., 7:53 ч.

Безсъние в лятна нощ... 

  Поезия » Пейзажна
504 0 4

Безсъние в лятна нощ...

 

Нежност, нега и светулки,

нощ, щурчета и луна,

разлюляни звездни люлки,

шепот, трепет... Тишина...

 

В тайнственост необяснима,

синя като летен здрач,

мокър от дъжда премина

във нощта Звездоберач

 

и във облачни кошове

светлините той обра,

ала вятърът отново

ги в небето разпиля,

 

та в игриви пресекулки

в незаспалата ми нощ,

пак замигаха светулки...

... Нежност, нега и разкош!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??