Безсъние в лятна нощ...
Нежност, нега и светулки,
нощ, щурчета и луна,
разлюляни звездни люлки,
шепот, трепет... Тишина...
В тайнственост необяснима,
синя като летен здрач,
мокър от дъжда премина
във нощта Звездоберач
и във облачни кошове
светлините той обра,
ала вятърът отново
ги в небето разпиля,
та в игриви пресекулки
в незаспалата ми нощ,
пак замигаха светулки...
... Нежност, нега и разкош!...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.