9.07.2024 г., 19:54 ч.

Безвремие 

  Поезия » Любовна, Друга
111 1 0

Отпивам глътката поредна от момент безкраен,

отпивам, а пък вятърът долива ли, долива ми - тъга. 

И изплува пак картина сива, спомен таен,

Чак я чувам как ридае,моята душа. 

Търси, лута се из тоз пейзаж застинал, 

гмурка се във облаците тъмни, хладни, 

дави се в пореден стон отчаян,

и изплува - пак сама.

Дъжд нашепва, капчици шушукат нежно 

и редят, мозайката на път забравен, 

и кроят, блед образ, някога омаен...

...сладък миг от ...вечността. 

© Любомир Поповски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??