8.12.2019 г., 9:41 ч.

Безвремие 

  Поезия » Друга
921 4 7

Забулих се с воала на нощта. 

Дори звезда в косите ми не грее. 

Безсилието вие срещу кървава луна, 

на Вярата преспивна песен пее. 

 

Черна дупка ме поглъща 

и тласка ме към безкрайността. 

На мънички частички ме разкъсва. 

Няма смисъл, светлина! 

 

Толкова молитви изговорих! 

Толкова идеи разпрострях! 

Гласът потъва нейде из пустиня 

нечут, изпепелен и разпилян. 

 

Умората гнездо в сърцето ми е свила 

и съм като птица с пречупено крило. 

Надеждата бавно в мен умира. 

Едва ли вече ще зарасне то. 

 

Мечтите ми на юг отлитат 

и върху мен се сипе сняг. 

Ще издържа ли и през тази зима? 

А толкова много зими преживях! 

 

© Кети Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??