23.07.2008 г., 1:05 ч.

Била ли си... 

  Поезия » Любовна
789 0 3
"Била ли си обречена?" -
попита ме веднъж...
А аз ти казах, че животът ми е като нежно цвете
под проливен дъжд.
"Била ли си щастлива?" -
прошепна ми бе дъх...
А аз ти казах, че приветствам самотата като в знойно лято
есенния лъх.
"Била ли си различна?" -
погали ме с очи...
А аз ти казах, че винаги като ураган във мен
проливен дъжд вали.
"Била ли си ранена?" -
докосна ме с ръка...
А аз ти казах, че на място на сърцето ми тупни
рана по-голяма от света.
"Била ли си обичана?" -
не се стърпя...
А аз ти казах, да... но времето отнеми и
тази мъничка тъга.

© Цвети Димчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??