20.06.2019 г., 17:31 ч.

Биография 

  Поезия » Друга
468 2 3

Все мислех, че главата на Есенин

покрита е с божествен ореол.

А то излезе, че е бил по-земен

от скитника - самотен, но и гол.

 

Все мислех, че стихът му е безценен,

широк е като руски тъмен лес.

А то какво излиза? Че Есенин

загадка за критиците е днес.

 

Съвсем случайно четох го във превод

и нищо нечовешко не открих.

Есенин, братко, толкова за тебе!

Оставаш във ума ми като стих.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??