Преди да падна аз сразена
от тежки думи - клевети...
песъчинка златна скътах
в душата... а сълзите ми
обвиха я във седеф...!
Не се оплаквам - няма да го сторя
по- пътят трънен все така вървя
а тръните докосвам ги със обич
и разцъфтяват приказни цветя...
Но стъпките все по тихичко се чуват
и засипва вятъра вярната след...!
Сега е друго време и епохата е друга
рухва до основи старият свят...
а новата пътека все напред ме води
изпъстрена е със звезден благослов!
Сега е друго време - извисяваме душите
прощаваме думи тежки - клевети...
А душата - искрица вярна в мрака
разпръсква огнени искрици...
към извора на нови знания ни води
и към нови светли хоризонти...
И утрото магически ни буди
събрало най - лъчезарните лъчи
и златни кристални отблясъци
ни докосват за ново начало...
И ето виж светът - блести в позлата
и позлатява душите ни човешки...
И толкова много любов в сърцето
си имам...Обичам този свят
и ще го пазя в най - чистата сълза
на новото ни време...А душата ми
бисерни сълзици рони - блестят
в мрака под луните лъчи на времето...
Което е тук и сега...! Златна песъчинка
обвита в седеф и вътрешен мир...!
10.10.2023г
Катя Джамова
© Катя Всички права запазени