1.12.2011 г., 9:37 ч.

Битка 

  Поезия » Друга
508 0 1

Пътят е стръмен, пътят е труден,

такава е и борбата!

За това се хвърляме ний в нея,

без страх в сърцата!

 

И се борим ние безпирно, до последния светъл спомен,

до последната капка кръв.

А паднеш ли, за тебе няма помен,

проклет е този, който се откаже пръв!

 

Но битката остава тежка, подгъва твоите крака,

в последния момент дихание,

спасен можеш ти да бъдеш,

но само от врага.

 

И когато да пада той започне,

да предава своя дух.

Ти си този, който него пази,

неговите зрение и слух.

 

Така е то в борба трудна,

такава е битката.

Но когато я има, тя е толкова шумна,

с името си, любовта!

 

© Божидар Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??