9.03.2018 г., 22:54 ч.

Бизон и делфин 

  Поезия » Друга
345 0 0

 

Бизон и делфин са лик на стихии,

те никому не са жертвен агнец.

По-скоро са неизказани откровения,

излети чрез песен от нощен щурец.

 

Бизоните са символ за мощ и свобода,

с мустангите се радват на простора.

Лудуват си делфините във водата,

но ги оплитат мрежите на хора.

 

Делфините най-често са муза,

красивото тяло е дар от природата,

но всички ли сме искрени към тях,

защото знаем – двулични са хората.

 

Да са търсен стремеж парите –

не е присъщо това за бизон.

В живота не всеки разбира орлите

и това е вечен природен закон.

 

Душите им са близки и далечни – 

затова ли трябва да са врагове,

макар да няма нищо вечно

и да живеят в различни светове...

 

Бизон и делфин са по природа стихии,

пълни с непроумени откровения.

Делфин не е способен бизон да разбира

дори с помощ на божествено прозрение.

  

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??