26.03.2019 г., 9:41 ч.

Благовец 

  Поезия » Философска
410 0 0

На Благовец е благо да се пие,

на Благовец е блага любовта.

На тоя ден по-благи сме и ние

и някак благ изглежда ни света.

 

Почистваме дворòве и градини,

събираме боклуци и листа,

а щом напрегнатият ден отмине,

горят ги с радост старци и деца.

 

С тояги удряме по тенекии

и бягат змии и гущери от нас.

Доволни вкъщи връщаме се ние,

жадуващи любов в среднощен час.

 

Заспиваме, щастливо уморени

в прегръдката на своята жена,

мечтаейки, от обич окрилени,

че вече винаги ще е така.

 

Нощта минава, утро наближава,

събужда ни внезапна хладина.

И сякаш вътре в нас промяна става –

завръщат се там гущер и змия.

 

 

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??